Royal London, Reading

The details

  • Location: 410 Thames Valley Park, Reading
  • Value: £9,000,000
  • Size: 80,000 sqft
  • Duration: 52 weeks

An extensive refurbishment of Four10 Thames Valley Park for client Royal London to create a modern out of town company headquarters environment with cutting edge Cat A office space to attract desirable, industry leading tenants.

The works included Cat A fit out to ground, first and second floors. A new superstructure was installed at roof Level to create a new third floor with full Cat A fit out to this area. The reception facade and windows were both fully refurbished.

The project achieved a BREEAM rating of ‘Very Good’.

The team

Architect: Orbit
Project Manager: Cyril Leonard
Quantity Surveyor: Rex Procter
Services: GDM

ODInteriors delivered:

  • Structural works including the creation of a new floor at roof Level
  • New fully glazed reception and full height atrium
  • External facade refurbishment
  • 80,000 sq. ft. of high quality Cat A space including full access raised floor and new metal ceilings
  • Feature staircase and green wall
  • New toilets on each floor (including disabled) and showers
  • Two new passenger lifts
  • Full M&E replacement including VRF air conditioning system, mechanical ventilation heat recovery, BMS and LED lighting systems
  • Landscaping, including lake remodeling works
  • Substation re-location and new main LV switch panel installed