LABS House

The details

  • Location: Bloomsbury Way, London
  • Value: £10,500,000
  • Size: 80,000 sqft
  • Duration: 28 weeks

LABS House is the new flagship site for client, LabTech, and the latest addition to the LABS Holborn campus. The 80,000 sq. ft scheme saw the redevelopment of the existing Bupa House, located on Bloomsbury Way, into a nine-floor co-working space with a combination of private and public member areas.

Structural interventions on the project included the creation of a newly formed double height atrium. This, crucially, draws natural light into the open plan entrance
that accommodates lounge seating and designated desk spaces for co-working. The atrium was enlarged through the structural frame by more than 100%. A second double height open plan space is located on the
seventh floor of the building, offering views across north east Holborn. Defined by a new bespoke black steel railing around the eighth-floor opening, the space will act as the building’s main event and presentation space.

The nine-storey scheme, which has an increased capacity of 1,700, combines cutting-edge access technology with market-leading facilities, all supported by a distinctive design that retains the building’s original charm and character creating a unique and characterful workspace.

The client wanted to create a state-of-the-art co-working facility that really stood out from an already over-crowded market of co-working offerings.

The team

Architect: ODInteriors
Project Manager: RLB
Quantity Surveyor: RLB
Quantity Surveyor: Bultler & Young

ODInteriors Delivered:

  • Standalone MEP system
  • Window refurbishment and a Crittall glazing system
  • Multiple meeting spaces and open plan co-working space
  • Restaurants & bars
  • Dedicated gym
  • New lighting and feature lighting
  • Bespoke joinery and timber and stone floor finishes
  • New internal solid and glazed partitions
  • Structural alterations to the atrium