55 Drury Lane

The details

  • Location: Drury Lane, London
  • Value: £2,500,000
  • Size: 14,510 sqft
  • Duration: 21 weeks

ODInteriors were appointed to deliver a CAT A fit-out and refurbishment works for our client Hollis Global at 55 Drury Lane. The CAT A works were conducted over levels 1 and 2, consisting of main toilet core refurbishment and the installation of DDA toilets. The floor plates on levels 1 and 2 were also extended within the existing atrium to provide additional floor space. The atrium floor plate extension was completed with new balconies, and fire rated glazed screen. The atrium was presented with planter to levels 1, 2, and 3.

ODInteriors delivered a light-touch refurbishment of the reception area as part of the project. Refurbishment works included the addition of new feature ceiling, new feature rear wall around existing lifts, a refresh of the reception desk and redecoration accordingly. A new feature living wall was installed with new feature planting.

A refurbishment of the external entrance was also conducted, as well as a refurbishment to end of journey commuter facilities including cycle store and common areas.

The team

Client: Hollis Global
Architect: Barr Gazetas
Project Manager: Hollis Global
Cost Consultant: Costplan Group

ODInteriors delivered:

  • CAT A fit-out to levels 1 & 2
  • Main toilet core refurbishment
  • Installation of DDA toilets
  • Floor plate extension to levels 1 & 2
  • New glazing in the atrium
  • New external balconies
  • Light-touch refurbishment of reception area
  • New feature ceiling, feature rear wall & living wall & planter
  • Refurbishment of external entrance
  • Refurbishment of end of journey commuter facilities
  • New cycle store & common areas

Working closely with the Architect and Client Consultant Teams 

Barr Gazetas were novated by ODInteriors to develop the stage 3 design to stages 4 and 5. ODInteriors ensured the stage 3 designs were fully developed, ensuring service calculations, MEPH and design criteria were met.

 

Challenges

A number of challenges were met and overcome throughout the duration of the project. The main challenge posed was the installation of the structural steel frame in the atrium for the floor plate extension. The structural design and development of the logistics of the installation was challenging, however, working closely with the client consultant and internal team, ODInteriors was able to deliver this aspect of the project as expected.